Helsinki, Finland
+358 452 118 141
toimisto@parkour.fi

Koulutus

Tulevat koulutukset:

Seuraavan VOK tason 1 parkour-ohjaajakoulutuksen ajankohtaa ei ole vielä julkaistu.
 
Ilmoittautuminen aukeaa tällä sivulla kun koulutus on tiedossa ja sen aukeamisesta ilmoitetaan nettisivuillamme sekä sosiaalisen median kanavilla.

Tutustu koulutukseen
VOK KOULUTUKSET

Parkour-ohjaajakoulutus taso 1

Taso 1 on ensimmäinen askel parkour-ohjaajan koulutuspolulla. Koulutus valmistaa ohjaajakandidaattia yksittäisen harjoituksen ja harjoitusjakson toteuttamiseen. Koulutus muodostuu kahdesta lähijaksosta, itsenäisestä verkko-opiskelusta sekä ennakko- ja välitehtävistä. Koulutuksen laajuus on yhteensä 50 tuntia. Koulutukseen osallistumisen ikäraja on 16v.

Koulutus järjestetään yhteistyössä Varalan urheiluopiston Valmennuskeskuksen kanssa. Koulutus noudattaa Olympiakomitean VOK-perusteita (Valmennus- ja Ohjaajakoulutus).

HINNASTO

SPY:n henkilöjäsenet 250 €
Jäsenjärjestöjen ohjaajat 200 €
ADAPT level 1 täydennys 150 €
Norm. (ei jäsenille) 375 €

ILMOITTAUDU KOULUTUKSEEN
ADAPT LEVEL 1 TÄYDENNYS

VOK taso 1 ohjaajakoulutus on sisällöltään laajempi kuin aiemmin järjestetty A.D.A.P.T. Qualificationsin ADAPT Level 1 -koulutus.

Voit täydentää ADAPT Level 1 sertifikaattisi VOK tason 1 tutkinnoksi suorittamalla täydennyskoulutuksen, johon kuuluu ennakko- ja välitehtävät, itsenäinen verkko-opiskelu sekä ja 2. lähijakso.

KOULUTTAJAT

Janne Eskelinen, Suomen parkour ry
Ville Leppänen, Suomen parkour ry
Karoliina Mäkäräinen, Varalan urheiluopisto

KYSYTTÄVÄÄ?

Koulutuksen sisältöä koskeviin kysymyksiin vastaa koulutuskoordinaattori Ville Leppänen (visiiri[at]parkour.fi).

Koulutuksen käytännön järjestelyjä koskeviin kysymyksiin vastaa Laura Lammi (laura.lammi[at]parkour.fi).

Liikunnan alan ammattilaisten parkourkoulutus

Suomen Parkour ry järjestää liikunnanopettajille, luokanopettajille ja muille liikunta-alan ammattilaisille suunnattuja koulutuksia tilauksesta. Liikunta-alan ammattilaisten parkourkoulutus (LIAM) antaa hyvät valmiudet ohjata parkour-harjoituksia esimerkiksi koululiikunnassa tai kerhotoiminnassa.

Koulutus on käytännönläheinen, ja koulutuksessa esitellyt harjoitukset ovat suoraan vietävissä koululiikuntaan. Koulutukseen osallistuminen ei vaadi aiempaa parkourtietämystä, ja harjoituksiin voi osallistua seuraamalla.

Mikäli olet kiinnostunut ohjaamaan pidempää, esimerkiksi vuoden ympäri kestävää parkour-kerhoa, suosittelemme osallistumaan ensisijaisesti yllä esiteltyyn VOK-1 parkour-ohjaajakoulutukseen.

SISÄLTÖ

 – Parkour-ratojen rakentaminen koulun liikuntavälineillä
  – Ratojen ja harjoitteiden soveltaminen ja eriyttäminen
  – Koulun pihan hyödyntäminen parkourin opetuksessa