Helsinki, Finland
+358 452 118 141
toimisto@parkour.fi

Hankkeet

Parkouria koululaisille -hanke

Parkouria koululaisille 2016-2019 on Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema valtakunnallinen hanke, jonka päätavoitteet ovat:


-Matalan kynnyksen liikuntakulttuurin levittäminen
-Tarjota mahdollisimman monelle lapselle mahdollisuus kokeilla parkouria
-Työllistää koulutettuja nuoria ammattilaisia
-Hankkeessa järjestetään lajikokeilupäiviä sekä parkour -iltapäiväkerhoja ympäri Suomen.

Lajikokeilupäivän tarkoituksena on pitää parkour-aiheinen päivä koululle, jolloin koko päivän ajan eri oppilasryhmät saapuvat vuorollaan lajiesittelytunnille, joka kestää normaalin oppitunnin verran. SPY:n koulutetut ohjaajat saapuvat koululle ja harjoittelu toteutetaan koulun pihan/liikuntasalin valmiita rakenteita ja välineitä hyödyntäen.
Lajikokeilupäivien kohderyhmänä ovat ensisijaisesti koulut, joiden paikkakunnilta ei löydy parkouria tarjoavia järjestöjä/seuroja.

Hankkeemme mahdollistaa:

Hankkeen aikana parkouria on päässyt kokeilemaan tai harrastamaan jo yli 8300 lasta. 

Hankkeen puitteissa parkouria on päästy kokeilemaan tähän mennessä jo 48 koululla ja 26 eri paikkakunnalla. Iltapäiväkerhotoimintaa on järjestetty 6 paikkakunnalla ja iltapäiväkerhoihin on osallistunut 114 lasta. Lajikokeilupäiviä on järjestetty jo 50 kappaletta. Kaikenkaikkiaan hankkeen aikana parkouria on päässyt kokeilemaan tai harrastamaan jo yli 8300 lasta. Tällä hetkellä hankkeella on 3 työntekijää, jotka vastaavat hankkeen toimintojen koordinoinnista, viestinnästä sekä taloudesta.
Syksyllä 2019 hanke jatkuu samoissa parkour aiheisissa merkeissä ja valtakunnallisia, koululaisille tarjottavia laijikokeilupäiviä ja iltapäiväkerhoja koskevia asioita voi tiedustella hankekoordinaattori Ville Kuusisaarelta.